V Praze se sešel realizační tým projektu

V pátek 14. 4. 2023 jsme se sešli s kolegy hlavními mentory, finančním manažerem Jakubem Frajem a předsedou Vězeňské duchovenské péče Pavlem Zvolánkem. Obsahem našeho jednání byla průběžná kontrola čerpání peněz z norských fondů. Jakub Fraj upozornil na to, že zatím čerpáme méně peněz, než kolik můžeme skutečně utratit. Ale jsme právě v polovině projektu a většina klientů bude opouštět výkon trestu, takže se navýší některé položky dost významně – vzrostou jistě částky na cestovné a také se dá předpokládat více žádostí o pomoc ze sociálního fondu. 

Z našeho setkání vyplynulo několik úkolů – do pátku 21. 4. 2024 provést odhad čerpání cestovného na další rok, dále odhadnout kolik pracovního času můžeme věnovat našim klientům do konce projektu a také kolik času ještě bude třeba na práci sociálních pracovníků. 

Projednali jsme také formální náležitosti žádostí o proplacení cestovních náhrad. Žadatelé, kteří použijí své vozidlo, vyplní standardní cestovní příkaz a doloží k tomu kopii technického průkazu vozidla. Je třeba používat vozidlo, které je v osobním vlastnictví, rozhodně ne služební vozidlo. Je možné dohodnout se s účetní na paušální částce za ujetý kilometr. Tento návrh bude ještě projednán později. Jako jednodušší varianta se jeví cestování hromadnou dopravou a k proplacení dodat jízdenku. Cesty vozidlem bude schvalovat předseda VDP, manažerka projektu a hlavní mentor. 

Žádosti o poskytnutí pomoci ze sociálního fondu budou mít také jasné náležitosti – žádost je ke stažení na disku. Schvalovat je bude předseda VDP a Finanční manažer Jakub Fraj. Není možné dávat peníze do ruky klientům, ale můžeme proplatit v odůvodněných případech faktury nebo doložené účty. 

Setkání proběhlo opět v kanceláři hlavního kaplana a předsedy Vězeňské duchovenské péče. V mírné většině jsme se sešli osobně, ti vzdálení pak byli připojeni přes chat. Diskutovali jsme intenzivně a konstruktivně. Nechybělo malé občerstvení, abychom to vydrželi. 

Těšíme se na další setkání v květnu, kdy budeme opět hodnotit průběh projektu.